Domowe słoiczki - królik z młodymi warzywami

0 (0 ocen)

  • 45 min

Pyszne, domowe słoiczki dla małych smakoszy. ;)

  • 45 min

Składniki:

  • Składniki na 5 słoiczków:

    pęczek młodych marchewek
    1/4 małej główki czerwonej kapusty
    1 pęczek koperku
    1 udko królika bez skóry
    25 g masła
    woda
    pięć 200 ml słoiczków
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Domowe słoiczki - królik z młodymi warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Słoiki porządnie myjemy, następnie wygotowujemy wraz z zakrętkami.

    Królika gotujemy do miękkości w osobnym garnku, studzimy, oddzielamy mięsko od skóry.

    Mięso wrzucamy do dużej szklanki (ja używam kufla), dodajemy marchewkę oraz posiekaną kapustę.
    Całość przekładamy do garnka i wlewamy tyle wody ile objętości miał królik i warzywa.

    Gotujemy do miękkości, pod koniec gotowania dodajemy koperek oraz kawałek masła. Miksujemy na gładki krem.

    Gotową zupkę przekładamy do słoiczków, zakręcamy i pasteryzujemy przez piętnaście minut.
    Przechowujemy w lodówce.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Królik Mięso Warzywa

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować