Domowe mięso Gyros

4.47 (163 ocen)

Moje ulubione mięso .Podaję je z tzatzikami

Składniki:

  • 60 dag mięsa jagnięcego (udziec) lub wieprzowego (szynka),
    1 duża cebula,
    5 łyżek oleju,
    sól, pieprz, słodka papryka,
    tymianek, rozmaryn,
    czosnek granulowany,
Wystaw ocenę:

4.47 (163 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Domowe mięso gyros - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • ... 1. Umyć i osuszyć mięso, pokroić w cienkie paski. W misce wymieszać olej z solą, pieprzem, słodką papryką, rozmarynem, tymiankiem i odrobiną czosnku granulowanego. Pamiętając, że zawsze na końcu potrawę można doprawić, a ująć nadmiaru przypraw już się nie da… Wrzucić mięso, dokładnie wymieszać, przykryć folią spożywczą i wsadzić do lodówki na 3 godziny. Można i na całą noc
  • ... 2. Mocno rozgrzać dużą patelnię i wrzucić na nią mięso. Smażyć na brązowy kolor. W międzyczasie pokroić cebulę nabardzo cieniutkie plasterki. Dodać pod koniec smażenia do mięsa. Powinna zdążyć zmięknąć… Spróbować i ewentualnie doprawić tym, czego nam brakuje
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować