Dietetyczne serniczki na spodzie z płatków owsianych - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Płatki łamiemy na drobne kawałki i łączymy z margaryną, następnie wyklejamy nim spód foremek, najlepiej silikonowych.
2.Oddzielamy żółtka od białek. Miksujemy żółtka z cukrem i olejkiem, następnie dokładamy stopniowo serek wiejski, następnie budyń i cały czas miksujemy.
3.Białka ubijamy na sztywno i łączymy delikatnie z masą serową, najlepiej za pomocą łyżki.
4.Gotowym ciastem napełniamy foremki, najlepiej do 3/4 wysokości, bo jeszcze trochę urosną. Ja dałam za dużo i wierzch trochę popękał.
5.Wkładamy do nagrzanego piekarnika na 180 st.C i pieczemy ok. 20-25min.
Porady
Serniczki można zrobić także z serka homogenizowanego 0%tł.
Komentarze