Dietetyczne leczo

4.5 (146 ocen)

  • 20 min

Odkąd córka jest na diecie, staram się pomóc jej w przystosowaniu do nowo poznanych dań. Najbardziej upodobała sobie leczo warzywne, które same w sobie ma niecałe 300 kcal (danie 400 g)

  • 20 min

Składniki:

  • 2 duże papryki czerwone
    2 duże papryki żółte
    cukinia
    pomidory w puszce
    przyprawy dietetyczne (sól ziołowa, pieprz ziołowy, słodka mielona czerwona papryka)
    2 łyżki oliwy z oliwek
Wystaw ocenę:

4.5 (146 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Leczo

Dietetyczne leczo - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Warzywa obrać i pokroić w kostkę. Przyprawić. Oliwę rozgrzać w głębokim garnku.
  • 2. Pokrojone warzywa wrzucić do garnka i gotować do czasu, aż papryka będzie miękka, od czasu do czasu dolewając wody.
  • Dietetyczne leczo 3. Gdy papryka jest już miękka, dodajemy pomidory z puszki. Gotujemy jeszcze przez 5 minut.

Porady

Do lecza można dodać pokrojoną w kosteczkę pierś z kurczaka. Najlepszymi pomidorami z puszki są pomidory krojone, gdyż zawierają mniej pestek, a ich skórki są miększe.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Papryka Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Niskokaloryczna

Podobne przepisy

To może cię zainteresować