Diamentowy torcik

0 (0 ocen)

Idealny na ciepłe dni.

Składniki:

  • • 3 galaretki (różne kolory)
    • ½ litra śmietanki 30%
    • 4 łyżki cukru
    • 3 łyżek żelatyny
    • 2 paczki herbatników lub biszkopty
    • 1 puszka brzoskwiń
    • 2 galaretki brzoskwiniowa
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Diamentowy torcik - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Galaretki rozpuścić osobno według przepisu, gdy stężeje pokroić w kostkę.
    Śmietanę ubij na sztywno z cukrem. 3 łyżki żelatyny rozpuść w 100 ml gorącej wodzie, po ostygnięciu dodaj do śmietanki i dokładnie wymieszaj. Następnie dodaj pokrojona galaretkę i delikatnie wymieszaj. Masę śmietankową przełóż delikatnie na herbatniki. Wstaw do lodówki.
    Odsącz brzoskwinie, zblęduj je. Aby zagęścić masę należy podgrzać rozpuścić w niej 2 galaretki brzoskwiniowe i ostudzić. Gdy masa będzie chłodna przełożyć delikatnie na zastygniętą masę śmietankową. Ponownie wstawić do lodówki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ser biały

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować