Deser kokosowy z bitą śmietaną

0 (0 ocen)

Szybki i pyszny

Składniki:

  • 9 podłużnych biszkoptów
    Garść wiórków kokosowych
    400 ml śmietanki 30%
    1 czubata łyżka cukru waniliowego domowego
    50 ml mleka
    50 ml domowego Malibu + 1 łyżka

Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Deser kokosowy z bitą śmietaną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    Wiórki kokosowe wsypać na rozgrzaną patelnię i stale mieszając zrumienić. Ostudzić.

    Biszkopty ułożyć w naczyniu, w którym będzie przygotowywany deser. 50ml mleka zmieszać z 50ml likieru, polać biszkopty. Odczekać aż płyn się wchłonie.

    Śmietanę ubić na sztywno, dodać łyżkę Malibu i czubata łyżkę cukru waniliowego. Zmiksować.

    Śmietanę wyłożyć na biszkopty. Posypać wystudzonymi prażonymi wiórkami. Wstawić do lodówki. Jeśli deser ma być podawany dzień później to należy dodać śmietan-fix lub żelatynę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować