Czerwone śledzie

4.98 (194 ocen)

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Moja ulubiona wersja śledzi. Nauczyła mnie je robić Mama.

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 3 cebule
    30 dkg filetów śledziowych a'la matias
    3 łyżki przecieru pomidorowego
    3 łyżki ketchupu
    sól, pieprz
    ziele angielskie, liść laurowy
Wystaw ocenę:

4.98 (194 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Przekąski

Czerwone śledzie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Śledzie namoczyć w zimnej wodzie z dodatkiem octu. (oczywiście ocet nie jest konieczny jeśli ktoś lubi tradycyjny słony smak matiasów, ja wolę wymoczyć je w occie)
  • 2. Cebule pokroić niezbyt drobno i zeszklić na odrobinie oleju. Dodać ketchup, przecier, liści laurowy i ziele angielskiego i podsmażyć na małym ogniu jeszcze kilka minut. Na koniec doprawić do smaku solą i pieprzem i odstawić do wystygnięcia.
  • 3. Śledzie pokroić na mniejsze kawałki, ułożyć na talerzu i przykryć sosem.

    Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Matias Śledzie

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Smażenie Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować