Filety śledziowe w sosie paprykowym z dodatkiem pieczarek i wyrazistych w smaku suszonych pomidorów. Świetna propozycja na zakąskę, ale i też pożywna kolację. Potrawa idealna na świąteczne menu.
(średnia 0 z 0 głosów)
Śledzie w sosie na bazie jogurtu z dodatkiem duszonki z warzyw cebulowych. Potrawa wzbogacona o aromatyczną suszoną śliwkę, przyprawy korzenne, zioła i świeżą natkę pietruszki. Świetna propozycja na świąteczne menu.
Śledzie w aromatycznym sosie słodko – kwaśnym na bazie soku jabłkowego i przecieru pomidorowego. Efektowność potrawy tkwi w dodatku kandyzowanej skórki pomarańczowej. Przyjemne, orientalne smaki z nutą świeżych ziół – lubczyku i mięty.
Śledzie w sosie pomidorowym z dodatkiem warzyw – w tym wyrazistym akcentem paprykowym. Potrawa pikantnie i aromatycznie doprawiona. W sam raz na postny stół. Śledzie idealne do zaserwowania w Święta i nie tylko.
Potrawa niebanalna, wyrazista w smaku i do tego pożywna. Zupa z dużą ilością warzyw oraz dodatkiem pieczarek i suszonych pomidorów dla smaku, a także garścią bakalii i delikatną śmietankową nutą. Potrawę uzupełniają treściwe kluski kładzione aromatyzowane kminkiem.
Aromatyczne, z orientalną nutą śledzie, popularne matjasy, w sosie z dodatkiem marchewki, na bazie soku pomidorowego. Świetne na przystawkę, ale i niezastąpiona przekąska, tzw. „coś na ząb”. Śledzie polecam szczególnie na święta i różnego typu spotkania towarzyskie.
Komentarze