Czekoladowe marmurki

5 (163 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Przechowuję je w puszce. Ładnie opakowane są świetnym prezentem.

Składniki:

  • 1,5 szkl. prażonych orzechów laskowych
    po 40 dag białej i gorzkiej czekolady
    3 łyżeczki drobno zmielonej kawy
Wystaw ocenę:

5 (163 ocen)

Zobacz również:

Desery

Czekoladowe marmurki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Czekolady oddzielnie roztapiamy w kąpieli wodnej. Gorzką mieszamy z kawą.
  • 2. Blachę o wymiarach 36x26 cm wykładamy pergaminem. Orzechy układamy w 2 rzędach.
  • 3. Orzechy polewamy białą czekoladą, wolne miejsca wypełniamy gorzką. Wykałaczką robimy fale, przesuwając ją po czekoladach. Studzimy i kroimy w kawałki. Podajemy schłodzone.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Orzechy

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_11-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować