Czekoladowe ciasto z jagodami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Białka ubić z solą, następnie partiami dodawać cukier. Ciągle ubijać i dodawać po jednym żółtku.
2.Mąkę przesiać z budyniem, kakao i proszkiem do pieczenia. Dodawać do masy jajecznej i delikatnie mieszać.
3.Wylać do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Piec ok 30 minut w temp 170*C z termoobiegiem. Po schłodzeniu przeciąć.
4.Żelatynę namoczyć w minimalnej ilości wody (ok 50 ml ) po kilku minutach rozpuścić w kąpieli wodnej.
5.Do mocno schłodzonej śmietany dodać serek i cukier. Ubić na sztywno, na koniec dodać żelatynę i energicznie wymieszać. Wsypać jagody i przemieszać łyżką.
6.Krem szybko wyłożyć na przecięty biszkopt, wyrównać i przykryć drugą częścią biszkopta. Docisnąć, polać polewą i posypać płatkami migdałów. Odstawić do schłodzenia.
Komentarze