Kurczak pieczony z cytryną i natką pietruszki

4.49 (187 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Kurczak pieczony nadziewany cytryną i pietruszką

Składniki:

  • Kurczak
    1 cytryna
    sok wyciśnięty z połowy cytryny
    2 pęczki pietruszki
    kilka łyżek oliwy
    sól , pieprz , przyprawy według uznania
Wystaw ocenę:

4.49 (187 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kurczak pieczony z cytryną i natką pietruszki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Cytrynowy kurczak 1. Kurczaka starannie opłukać , osuszyć papierowym ręcznikiem
    Pietruszkę opłukać , połowę jednego pęczka drobno pokroić
    Kurczaka natrzeć przyprawami , oliwą , pokrojoną pietruszką i sokiem z cytryny
    Cytrynę wyszorować , sparzyć , pokroić na 4 części
    Do środka kurczaka włożyć pokrojoną cytrynę i pozostałą natkę pietruszki ( w całości )
    Piekarnik nagrzać do 200 *C , włożyć przygotowanego kurczaka , piec 15 minut po tym czasie zmniejszyć temperaturę do 175 *C piec jeszcze godzinę
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cytryna Pietruszka

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_02-2015

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować