Kurczak z mascarpone, suszonymi pomidorami i natką pietruszki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Pierś z kurczaka oczyszczamy i kroimy w kostkę.
Przygotowujemy marynatę: do oliwy z suszonych pomidorów dodajemy łyżeczkę suszonej bazylii i przeciśnięty przez praskę czosnek. Marynatą polewamy mięso i wkładamy do lodówki na 2 godziny.
Po tym czasie smażymy mięso, a następnie dodajemy pokrojone w paski suszone pomidory. Całość zalewamy bulionem i dusimy kilka minut. Na koniec dodajemy serek mascarpone, doprawiamy solą oraz pieprzem do smaku i gotujemy jeszcze 10 min na małym ogniu do uzyskania kremowej konsystencji.
Tak przygotowany sos możemy podawać z ryżem z dodatkiem zielonej pietruszki:) Całość dekorujemy pokrojonymi suszonymi pomidorami.
Komentarze