Cytrynada

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Bardzo orzeźwiająca, zwłaszcza latem.

Składniki:

  • ● 1/2 l wody sodowej
    ● 15 dag cukru
    ● 1/3 łyżeczki kwasku cytrynowego
    ● duża cytryna
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Napoje

Cytrynada - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cytrynę starannie myjemy
    i osuszamy. Kroimy
    w bardzo cienkie plastry.
  • 2. Wodę sodową zagotowujemy
    z 1/2 l zimnej wody,
    cukrem i kwaskiem w emaliowanym,
    nieobitym garnku.
    Przelewamy do kamionkowego
    garnka i studzimy Dodajemy plastry cytryny.
    Podajemy z kostkami lodu.

Porady

Szklanki dekorujemy plastrami cytryny i cukrem: brzeg maczamy w soku i obtaczamy w cukrze.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cytryna

Notka redakcyjna

PPWS_06-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować