Cukinia faszerowana

0 (0 ocen)

  • 60 min

Sposób na sezonowe warzywa

  • 60 min

Składniki:

  • - 2 średnie cukinie
    - 0,5 kg mięsa mielonego - wieprzowego
    - 1 zielona papryka
    - 2 ząbki czosnku
    - pół pora
    - 2-3 dymki
    - koncentrat pomidorowy - 2 łyżki
    - odrobina pikantnego keczupu lub sosu chilli
    - kawałek sera feta
    - garść czarnych oliwek
    - sól i pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Cukinia faszerowana - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cukinie myjemy, obcinamy końcówki, kroimy na pół, wydrążamy łyżką środek, solimy i pieprzymy i podsmażamy wewnętrzną stroną na oleju - żeby brzegi się zrumieniły. Później przygotowujemy farsz - na patelni podsmażamy czosnek i dymkę, następnie dodajemy pora i paprykę. Doprawiamy i dusimy warzywa przez chwilę, następnie dodajemy mięso i podsmażamy wszystko razem mieszając. Kiedy mięso będzie już posmażone - doprawiamy wszystko koncentratem i keczupem lub sosem chilli. Kotowy farsz upychamy w cukinie, następnie układamy na wierzchu czarny oliwki i pokruszoną fetę. Cukinię pieczemy około 30 minut - aż feta zacznie się rumienić.

Porady

Cukinię możemy podać samodzielnie lub przygotować do niej ryż lub makaron.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia Mięso Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować