Conchiglioni nadziewane twarogiem z oliwkami i suszonymi pomidorami

0 (0 ocen)

  • 30 min

Conchiglioni to duze makaronowe muszle, które idealnie się nadają do nadziewania.Zamiast twarogu, można użyć kozi ser, a zamiast natki wykorzystać bazylię lub rukolę.Polecam także odrobinę śmietany, coby farsz nie był za suchy.Proprocje farszu na 17 sztuk.

  • 30 min

Składniki:

  • 250 g twarogu
    17 sztuk conchiglioni
    12 czarnych/zielonych oliwek bez pestek
    6 suszonych pomidorów
    1-2 ząbki czosnku
    1 łyżka posiekanej natki pietruszki
    koperek
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Conchiglioni nadziewane twarogiem z oliwkami i suszonymi pomidorami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Co i jak?

    Makaron ugotować al dente w lekko osolonej wodzie. Odcedzić. Ostudzić.
    Twaróg drobno rozgnieść widelcem, pomidory i oliwki odsączyć z zalewy, drobno pokroić.
    Połączyć z serem, dodać czosnek przeciśnięty przez praskę i posiekaną natkę pietruszki.
    Doprawić do smaku solą i pieprzem. Wymieszać.
    Muszle nadziewać farszem. Ułożyć na talerzu i obficie posypać koperkiem i świeżo mielonym pieprzem.
    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować