Brownie z cynamonem i orzechami laskowymi

5 (2 ocen)

  • 20 min
  • Dla 5 osób

Ależ to jest pyszne! Cukier zamieniłam na lepszy erytrol.
Orzechy warto kupić już uprażone, (najlepsze wg mnie są w Lidlu, firmy Alesto), wtedy odchodzi dużo niefajnej roboty.
Brownie idealnie nadaje się na pożywną przekąskę, np. w pracy,
Proporcje na małą keksówkę

  • 20 min
  • Dla 5 osób

Składniki:

  • 200 g uprażonych orzechów laskowych
    200 g gorzkiej czekolady (u mnie 64%)
    150 g masła
    100 g erytrolu
    50 g mąki
    3 jajka
    1 płaska łyżeczka cynamonu
    szczypta soli
Wystaw ocenę:

5 (2 ocen)

Zobacz również:

Ciasta

Brownie z cynamonem i orzechami laskowymi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Orzechy posiekać , ale też nie za drobno.
    Czekoladę, masło, cynamon i szczyptę soli przełożyć do rondelka i podgrzewać, aż składniki się ze sobą połączą. Odstawić do przestygnięcia (KONIECZNIE). Dodać jajka i erytrol. Wymieszać. Na koniec wmieszać mąkę i 3/4 orzechów, tj. 150g.
    Masę przełożyć do keksówki, wyłożonej papierem do pieczenia i wstawić do piekarnika, 180 stopni, 25 min i ani minuty dłużej.
    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kakao

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować