Ciasto z rabarbarem

4.95 (160 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Lubię piec słodkości dla męża i 2-letniego synka Mateuszka.

Składniki:

  • ● 4 jajka
    ● 1 szkl. cukru
    ● 1,5 szkl. mąki
    ● łyżeczka proszku do pieczenia
    ● 1 op. cukru waniliowego
    ● 1/2 margaryny
    ● 4 łodygi rabarbaru
    ● cukier puder do posypania
Wystaw ocenę:

4.95 (160 ocen)

Zobacz również:

Ciasta

Ciasto z rabarbarem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białka ubijamy z cukrem,
    dodajemy żółtka i dalej ubijamy.
    Mąkę, proszek oraz cukier
    waniliowy mieszamy,
    wsypujemy do masy jajecznej.
    Wlewamy roztopioną
    margarynę i dokładnie mieszamy.
    Ciasto wylewamy
    na blachę (25x30 cm).
  • 2. Rabarbar myjemy, obieramy
    i kroimy w kostkę. Układamy
    na wierzchu ciasta.
    Pieczemy 30 minut w piekarniku
    rozgrzanym do 180 °C.
    Studzimy i posypujemy cukrem
    pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Rabarbar

Notka redakcyjna

PP_06-2010

Sprawdź też przepis na metrowiec!

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować