Ciasto toffi

4.5 (198 ocen)

  • 50 min

Dla smakoszy toffi i nieco słodszych ciast.

  • 50 min

Składniki:

  • Biszkopt:
    7 jajek
    10 łyżek cukru
    6 łyżek mąki
    3 łyżki mąki ziemniaczanej
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    Krem:
    2 kostki margaryny
    4 jajka
    1 szklanka cukru
    puszka masy krówkowej
Wystaw ocenę:

4.5 (198 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Ciasto toffi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. BISZKOPT: Jajka z cukrem ubić, dodać resztę składników i powoli mieszać. wylewamy w formę i pieczemy około 30 min. Upieczony studzimy i przekrawamy na pół.
  • 2. KREM: Margarynę rozetrzeć. Jajka ubijamy z cukrem, ubite wlewamy powoli do margaryny cały czas mieszając.
  • 3. Jedną cześć biszkoptu smarujemy kremem i przykrywamy drugą częścią biszkoptu. Na wierzchu smarujemy jeszcze raz cienko kremem i wykładamy masę krówkową, rozsmarowujemy i zdobimy resztą kremu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować