Ciasto kruche z borówkami

4.43 (189 ocen)

akurat na ten sezon :D

Składniki:

  • 60 dag mąki
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    1 szklanka cukru pudru
    1 opakowanie cukru wanilinowego
    3 łyżki śmietany
    5 żółtek
    1 kostka margaryny
    1 kg borówek
Wystaw ocenę:

4.43 (189 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Ciasto kruche z borówkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. CIASTO: Mąkę dać na stolnicę. Dodać cukier puder, cukier wanilinowy i proszek do pieczenia. Zrobić rowek i wbić żółtka. Dodać margarynę. Posiekać nożem. Dodać śmietanę. Wyrobić ciasto aby było miękkie. Podzielić na dwie części. Jedną połowę dać do brytfanny. Posypać po nim borówkami. Przykryć rozwałkowaną drugą połową. Piec ok. 40 minut w 180 st.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować