Ciasto kokosow0- wiśniowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Do białek wlać wodę, dodać szczyptę soli i ubić z cukrem. Następnie dodawać po żółtku i ubić. Przesiać do tego mąki z proszkiem i kakao. Wymieszać i wylać do blaszki 30x40 wyłożonej papierem do pieczenia.
2.Piec 25 min.175*.
3.Drugi biszkopt zrobić identycznie, lecz z posypką.
Składniki na posypkę zmiksować, nie zagniatać.
4.Posypkę rozsypać na drugim surowym biszkopcie.
5.Piec ok.25 min. w 175*. Pod koniec można przykryć papierem, żeby kokos się nie spalił.
6.Składniki na krem.:
7.Kompot z drylowanych wiśni, uzupełnić wodą do 1 l.Budyń z kisielem rozmieszać z 1 szklanką tego kompotu. Resztę zagotować z cukrem i ugotować budyń. Odstawić wsypać galaretki i wymieszać. Domieszać margarynę. Wystudzić do letniego i rozsmarować na pierwszy biszkopt.Rozsypać wiśnie
8.Przykryć biszkoptem z kokosem i polać polewą w esy-floresy.
Komentarze