Rewelacyjne ciasto, które spróbowałam u mojej cioci, musiałam wziąć od niej przepis, co jakiś czas robię je w domu, jest przepyszne. Polecam wszystkim! :)
Łatwy
Składniki:
- jaja całe: 4 sztuki
- cukier: 0.75 szklanki
- mąka przesiana: 1.5 szklanki
- proszek do pieczenia: 1 łyżeczka
Ciasto cappuccino - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Jaja ubić z cukrem do białości, wymieszać mąkę z proszkiem do pieczenia,
przesiać do masy jajowo-cukrowej i delikatnie wymieszać. Przelać do prostokątnej
blaszki wyłożonej papierem do pieczenia, piec 20-30 min, na złoty kolor.
2.Kawę zaparzyć w 1,5szkl. wody-wystudzić. Jaja ubić z cukrem do białości,
margarynę utrzeć na puszystą masę, dodawać porcjami ubite jaja. Następnie dodać serki,
mleko w proszku(stale ucierając). Na koniec dodać żelatynę rozpuszczoną w połowie szklanki wody(nie gorącą! bo masa się zważy).
3.Biszkopt lekko nasączamy kawą, smarujemy połową porcji masy, wykładamy nasączone biszkopty,
następnie masę i kolejna porcją nasączonych biszkoptów. Dekorujemy polewą.
Komentarze