Ciasto Cappuccino

3 (1 ocen)

  • Łatwy

Rewelacyjne ciasto, które spróbowałam u mojej cioci, musiałam wziąć od niej przepis, co jakiś czas robię je w domu, jest przepyszne. Polecam wszystkim! :)

  • Łatwy

Składniki:

  • - jaja całe: 4 sztuki
    - cukier: 0.75 szklanki
    - mąka przesiana: 1.5 szklanki
    - proszek do pieczenia: 1 łyżeczka

    - jajo: 1 sztuka
    - żółtko jajka: 5 sztuk
    - serek homogenizowany waniliowy: 3 sztuki
    - Żelatyna: 2 łyżki
    - margaryna: 1 sztuka
    - mleko w proszku(nie granulowane): 2 szklanki
    - cukier: 0.75 szklanki

    - kawa naturalna: 3 łyżki
    - BISZKOPTY OKRĄGŁE: 2 opakowania
Wystaw ocenę:

3 (1 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Biszkopty Kawy Cappuccino

Ciasto cappuccino - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jaja ubić z cukrem do białości, wymieszać mąkę z proszkiem do pieczenia,
    przesiać do masy jajowo-cukrowej i delikatnie wymieszać. Przelać do prostokątnej
    blaszki wyłożonej papierem do pieczenia, piec 20-30 min, na złoty kolor.
  • 2. Kawę zaparzyć w 1,5szkl. wody-wystudzić. Jaja ubić z cukrem do białości,
    margarynę utrzeć na puszystą masę, dodawać porcjami ubite jaja. Następnie dodać serki,
    mleko w proszku(stale ucierając). Na koniec dodać żelatynę rozpuszczoną w połowie szklanki wody(nie gorącą! bo masa się zważy).
  • 3. Biszkopt lekko nasączamy kawą, smarujemy połową porcji masy, wykładamy nasączone biszkopty,
    następnie masę i kolejna porcją nasączonych biszkoptów. Dekorujemy polewą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biszkopty Kawa Masa Mleko Serek

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować