Ciasto Cappuccino

  • wyświetlono: 1427 |
  • dodany do książki kucharskiej: 15 |
  • polecenia: 0

Delikatne jak ptasie mleczko.

  • 30min

Składniki

Paczka biszkoptów (180g)
2 szklanki mleka w proszku
5 łyżek kawy rozpuszczalnej
1,5 + 0,5 szklanki gorącej wody
2łyżki żelatyny
200g masła
3 jaja
600g homogenizowanych serków waniliowych
1/2 szklanki cukru pudru

Sposób przygotowania przepisu:

Ciasto Cappuccino

  • 1. Jaja miksujemy z cukrem pudrem, dodajemy miękkie masło i całość miksujemy do uzyskania puszystej masy. Następnie kolejno dodajemy serki homogenizowane. Na końcu wsypujemy mleko w proszku i mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji. Kawę rozpuszczalną i żelatynę zalewamy gorącą wodą - odpowiednio 1,5szklanki i 0,5 szklanki. Zostawiamy do ostygnięcia. Biszkpty maczamy w kawie i układamy w kwadratowej blasze. Do masy dodajemy żelatynę i całość energicznie mieszamy. Połowę masy wylewamy na biszkopty, nastepnie znów partia biszkoptów i druga część masy. Całość posypujemy kakao i wstawiamy do lodówki do ok 2 godziny. Przed podaniem można udekorować malinami.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Tagi

w_kilka_chwilslodkie_zyciekawamleko w proszkucappuccinobiszkopciki

Komentarze

Podobne przepisy

śliwkowa rolada z ricottą i czekoladą

Dodane przez: sammakko

Śliwkowa rolada z ricottą i czekoladą

Smaczny i ciekawy deser nie tylko...

image-1dueud0

Dodane przez: Agnieszka74

Ciasto bananowe

Idealne na leniwe popołudnie do...

Cycki murzynki

Dodane przez: 2milutka

Cycki murzynki

To ciasto gościło w moim domu od...

image-1x5waqi

Dodane przez: JulkaTomeczek

Ciasto góra lodowa

Ciasto dla wielbicieli masy z mleka...

Biszkopt z kremem jogurtowo – brzoskwiniowym i jagodowym

Dodane przez: juchab

Biszkopt z kremem jogurtowo – brzoskwiniowym...

Bardzo delikatne ciasto, puszyste,...

image-0eiuk87

Dodane przez: JulkaTomeczek

Ptasie mleczkoz brzoskwiniami

Moje dzieci uwielbiają takie ciasta...