Ciasto Cappuccino

  • wyświetlono: 1522 |
  • dodany do książki kucharskiej: 15 |
  • polecenia: 0

Delikatne jak ptasie mleczko.

  • 30min

Składniki

Paczka biszkoptów (180g)
2 szklanki mleka w proszku
5 łyżek kawy rozpuszczalnej
1,5 + 0,5 szklanki gorącej wody
2łyżki żelatyny
200g masła
3 jaja
600g homogenizowanych serków waniliowych
1/2 szklanki cukru pudru

Sposób przygotowania przepisu:

Ciasto Cappuccino

  • 1. Jaja miksujemy z cukrem pudrem, dodajemy miękkie masło i całość miksujemy do uzyskania puszystej masy. Następnie kolejno dodajemy serki homogenizowane. Na końcu wsypujemy mleko w proszku i mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji. Kawę rozpuszczalną i żelatynę zalewamy gorącą wodą - odpowiednio 1,5szklanki i 0,5 szklanki. Zostawiamy do ostygnięcia. Biszkpty maczamy w kawie i układamy w kwadratowej blasze. Do masy dodajemy żelatynę i całość energicznie mieszamy. Połowę masy wylewamy na biszkopty, nastepnie znów partia biszkoptów i druga część masy. Całość posypujemy kakao i wstawiamy do lodówki do ok 2 godziny. Przed podaniem można udekorować malinami.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Tagi

w_kilka_chwilslodkie_zyciekawamleko w proszkucappuccinobiszkopciki

Komentarze

Podobne przepisy

kostki ciasta

Dodane przez: Babcia Tereska

CIASTO CAPPUCCINO

Ciasto bardzo delikatne, tortowe....

Cappuccino.

Dodane przez: zielony liść

Ciasto cappuccino

Przepis na tę wersję cappuccino...

Ciasto Cappuccino

Dodane przez: Dalia84

Ciasto Cappuccino

„Pyszne ciasto z kremem na bazie...

Ciasto Cappucino

Dodane przez: AnkaFiranka

Ciasto Cappuccino - Latte Macchiato

Ciasto Cappucino nazywane również...

Cappuccino

Dodane przez: bogusia82

Ciasto Cappuccino

Ciasto jest smaczne i delikatne...

image-281cm7h

Dodane przez: Ania2311

ciasto cappuccino

przepis na pyszne ciasto, które...