Ciasteczka czekoladowo- daktylowe

5 (162 ocen)

  • 25 min

Pyszne ciastka mocno czekoladowe z delikatną nutą daktyli. Kruche, idealne do kawy.

  • 25 min

Składniki:

  • 1/2 kostki masła
    2/3 szklanki cukru
    2 jajka
    2 szklanki mąki
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    2 łyżki kakao
    1 szklanka siekanych daktyli (opakowanie 150 g)

    do polania mleczna czekolada
    posypka czekoladowa
Wystaw ocenę:

5 (162 ocen)

Zobacz również:

Desery Ciastka

Ciasteczka czekoladowo- daktylowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło utrzeć z cukrem. Dodać jajka, kakao, proszek do pieczenia i mąkę, dobrze zmiksować. Na koniec dodać posiekane daktyle, wymieszać. Formować kulki, układać na blasze, lekko spłaszczyć.
    Piec ok. 12-15 minut w piekarniku rozgrzanym do 180°C. Po wystygnięciu polać rozpuszczoną mleczną czekoladą i posypać czekoladową posypką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czekolada Daktyle

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować