Kruche ciasteczka daktylowe

0 (0 ocen)

  • 2 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Zapraszam na pyszne, kruche ciasteczka z kremem daktylowym. Lekko słodkie ciasteczka są idealne do kawki lub herbatki. Polecam

  • 2 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 50 g kremu daktylowego (zblendowanych namoczonych daktyli)
    50 g masła
    1 żółtko
    1 szkl mąki pszennej +do podsypania
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Kruche ciasteczka daktylowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na stolnicę wysypujemy mąkę i dodajemy krem daktylowy, masło i żółtko. zagniatamy kruche ciasto. Wkładamy ciasto do woreczka foliowego i na 20 minut do lodówki. Po tym czasie wyjmujemy ciasto z lodówki i na podsypanej mąką stolnicy rozwałkowujemy je na grubość ok. 5mm. Wykrajamy ciasteczka i układamy je na blaszce. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy ciasteczka przez 15 minut w temperaturze 180 stopni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

Wypróbuj też przepis na kruche ciasteczka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować