Składniki na około 14 sztuk:
150 g suszonych daktyli
50 g żurawiny suszonej
50 g amarantusa preparowanego
30 g orzechów włoskich
Sposób przygotowania przepisu:
Zdrowe ciasteczka daktylowe
1.
Daktyle moczymy około 5 minut w gorącej wodzie, wrzucamy do blendera kielichowego i blendujemy.
2.
Do miski wrzucamy połamane na mniejsze kawałki orzechy, żurawinę, amarantus oraz masę z daktyli i całość wyrabiamy ręką aż składniki się połączą.
3.
Na desce rozkładamy papier do pieczenia, z masy formujemy kule, każdą przekładamy na deskę, rozpłaszczamy dłonią i nadajemy jej odpowiedni kształt (ugniatając palcami).
4.
Gotowe przekładamy do lodówki na około godzinę.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze