Idealna przekąska na dzieciece przyjecie a nawet na szkolne drugie sniadanie .Kurczak swietnie smakuje zarowno na cieplo jak i na zimno jako przekaska. W zaciszu domowym podaje je w frytkami.
Łatwy
Składniki:
- piersi z kurczaka: 4 sztuki
- Jajko: 1 sztuka
- mąka do panierowania: 1 szklanka
- bułka tarta do obtaczania kotlecików: 2 szklanki
- ziarna sezamu: 3 łyżki
- konfitury morelowe: 3 łyżki
- masło orzechowe: 2 łyżki
- woda: 2 łyżki
- sos sojowy: 1 łyżka
Chrupiacy kurczak z pysznym sosem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Piekarnik nagrzewamy do ok 200 stopni
2.Mieso pokroic na mniejsze kawalki i opanierowac pierw w mace, pozniej jajku i bulce tartej wymieszanej z sezamem - ulozyc na nasmarowanej tluszczem blasze i piec ok 15 minut na złotobrazowy kolor
3.W tym czasie Konfitury i maslo orzechowe z woda i sosem sojowym zmiksowac na gladka mase. Podac w osobnym naczyniu by kazdy mogl sobie maczac kawałki miesa.
Komentarze