Buraczki z jabłkami i imbirem

4.5 (169 ocen)

  • 10 min

często jadamy dziczyznę i te buraczki świetnie do niej pasują...

  • 10 min

Składniki:

  • 5-6 niedużych buraczków,

    dwa jabłka,

    1/4 łyżeczki cynamonu,

    5 cm świeżego imbiru,

    1 cebula,

    szkl. cukru,

    3/4 szkl. octu winnego,

    szczypta soli,
Wystaw ocenę:

4.5 (169 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Buraczki z jabłkami i imbirem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Buraczki pokroić w cienkie plastry ( ok. 0,5 cm. grubości), cebulę pokroić w kostkę, jabłka zetrzeć na tarce lub pokroić w kostkę,

    Wszystkie składniki i przyprawy włożyć do rondla i dusić na małym ogniu około 50 minut.

    Następnie przełożyć do słoików i zakręcić nakrętki obrócić słoiki do góry dnem. Po ostudzeniu można przechowywać w suchym, chłodnym miejscu.

    Można podawać na ciepło lub na zimno.

    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować