buraczki z miodem, imbirem i zielem angielskim do obiadu

0 (0 ocen)

Dodatek do obiadu.

Składniki:

  • 4 buraki ugotowane lub upieczone w mundurku
    1 jabłko np. antonówka
    łyżka miodu
    zmielone ziele angielskie
    1/4 łyżeczki mielonego imbiru
    sól
    łyżka masła
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dodatki

Buraczki z miodem, imbirem i zielem angielskim do obiadu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Buraki i jabłko obieramy ze skórki.
  • 2. Buraki i jabłko ścieramy na tarce.
  • 3. Starte buraki z jabłkiem przekładamy na patelnię i dusimy na maśle. Doprawiamy do smaku miodem, imbirem, zielem angielskim oraz solą. Dusimy wszystko razem około 10 minut na wolnym ogniu. Tak przygotowane buraczki podajemy jako jarzynkę do dania głównego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować