Brownie z orzechami, śliwkami i rodzynkami

0 (0 ocen)

  • 40 min

Dla miłośników ogromnej ilości czekolady czekoladowe brownie z orzechami włoskimi, śliwkami i rodzynkami. Ciasto jest ciężkie i zbite......... Najlepsze czekoladowe jakie do tej pory przyszło mi piec :)

  • 40 min

Składniki:

  • 2 tabliczki gorzkiej czekolady
    185 g mąki pszennej
    185 g masła
    3 jajka
    180g cukru pudru
    2 łyżeczki ekstraktu z wanilii
    150 g bakalii (orzechów, śliwek i rodzynek)
    ok 1/3 łyżeczki soli
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Brownie Desery

Brownie z orzechami, śliwkami i rodzynkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • masa 1. Masło roztapiamy z czekoladą i lekko studzimy. Jajka dokładnie roztrzepujemy z cukrem, solą i wanilią. Mąkę przesiewamy i dodajemy do niej bakalie.
  • ciasto 2. Do jajek dodajemy na zmianę czekoladę i mąkę. Do blaszki o wymiarach 15/23 cm wlewamy masę. Pieczemy ok 25 minut, aż wierzch się się lekko przyrumieni i zacznie pękać. Ciasto wykładamy z piekarnika i studzimy w blaszce, następnie wkładamy do lodówki. Najlepiej smakuje schłodzone.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować