Tarta z kiszoną kapustą i morelami

0 (0 ocen)

  • 60 min

Dlaczego tak lubimy tarty? Bo można je podawać na słodko lub słono z przeróżnymi dodatkami. Dla nas tarta jest tak uniwersalna jak pierogi, ale jest z nią zdecydowanie mniej roboty.

  • 60 min

Składniki:

  • ciasto na tartę wg przepisu http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/idealne-ciasto-na-tarte-ii

    500g kiszonej kapusty
    200g mrożonych podgrzybków
    1 łyżeczka miodu
    1/2 łyżeczki kminku
    2 pęczki dymki
    7 suszonych moreli
    1 szkl wina pomarańczowego (cin-cin orange)
    2 łyżki masła
    3 łyżki oliwy z oliwek
    gałązka rozmarynu
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Tarty Kapusta kiszona

Tarta z kiszoną kapustą i morelami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-1emcc1d 1. 1. Przygotowujemy spód do tarty wg przepisu podanego powyżej.

    2. W dużym rondlu rozgrzewamy oliwę z masłem, dodajemy kminek. Gdy aromat przyprawy zacznie się unosić, wrzucamy przepłukaną z zalewy kiszoną kapustę i podsmażamy. Po ok 5 minutach dodajemy wino, miód, pokrojone w kostkę morele, sól i pieprz. Całość dusimy pod przykryciem ok 30 minut. Studzimy. Na osobnej patelni rozgrzewamy łyżkę masła i wrzucamy mrożone grzyby. Gdy puszczą całkowicie wodę, dodajemy je do kapusty.

    3. Na podpieczony spód tarty wykładamy farsz, a na jego wierzchu układamy gwiazdki wycięte z pozostałego ciasta i igiełki rozmarynu. Tartę pieczemy ok 35 minut w 170*C.SMACZNEGO :-)

Porady

http://manciawkuchni.blogspot.com/2015/05/tarta-z-kiszona-kapusta-i-morelami.html

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta kiszona

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować