Breakfast bread pudding

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Jest to przepis na wyjątkowe śniadanie. Jest tym bardziej wyjątkowe, że należy je przygotować dzień wcześniej i o ile mamy taką opcję piekarnika, bo zapach tego dania rewelacyjnie zastępuje budzik.

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - czerstwa bagietka: 1 sztuka
    - jajka: 4 sztuki
    - ser cheedar: 15 dekagramów
    - szczypiorek: 1 pęczek
    - śmietana: 2 łyżki
    - sól: 1 szczypta
    - pieprz: 1 szczypta
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Breakfast bread pudding - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Czerstwą bagietkę należy umieścić w naczyniu żaroodpornym.
    Całą resztę składników poza szczypiorkiem umieszczamy w blenderze i blend ujemy na gładką masę. Ser można wcześniej pokroić na mniejsze kostki wtedy łatwiej się zblenduje.
  • bread pudding 2. Na koniec do gładkiej jajecznej masy wsypujemy posiekany szczypiorek i mieszamy. Zalewamy bagietki tą masą i lekko mieszamy, tylko na tyle żeby masa przykryła wszystkie kawałki.
  • bread pudding 3. Wstawiamy do piekarnika i ustawiamy odpowiedni program na 200stopni i 25 minut z opóźnionym zapłonem aby odpowiadał waszej godzinie wstawania.
  • 4. WSKAZÓWKI:
    1. Jeżeli preferujecie jednak przetrzymać produkty z lodówce do rana to nic nie stoi temu na przeszkodzie chociaż zapewniam, że wiele razy robiłam już do danie i nigdy od wieczora do rana nic żadnemu ze składników się nie przytrafiło.
    2. Można podjadać to danie także jako drugie śniadanie, podgrzane lub na zimno i jest równie wyśmienite.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować