Jest to przepis na wyjątkowe śniadanie. Jest tym bardziej wyjątkowe, że należy je przygotować dzień wcześniej i o ile mamy taką opcję piekarnika, bo zapach tego dania rewelacyjnie zastępuje budzik.
Breakfast bread pudding - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Czerstwą bagietkę należy umieścić w naczyniu żaroodpornym.
Całą resztę składników poza szczypiorkiem umieszczamy w blenderze i blend ujemy na gładką masę. Ser można wcześniej pokroić na mniejsze kostki wtedy łatwiej się zblenduje.
2.Na koniec do gładkiej jajecznej masy wsypujemy posiekany szczypiorek i mieszamy. Zalewamy bagietki tą masą i lekko mieszamy, tylko na tyle żeby masa przykryła wszystkie kawałki.
3.Wstawiamy do piekarnika i ustawiamy odpowiedni program na 200stopni i 25 minut z opóźnionym zapłonem aby odpowiadał waszej godzinie wstawania.
4.WSKAZÓWKI:
1. Jeżeli preferujecie jednak przetrzymać produkty z lodówce do rana to nic nie stoi temu na przeszkodzie chociaż zapewniam, że wiele razy robiłam już do danie i nigdy od wieczora do rana nic żadnemu ze składników się nie przytrafiło.
2. Można podjadać to danie także jako drugie śniadanie, podgrzane lub na zimno i jest równie wyśmienite.
Komentarze