Boeuf strogonow - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Polędwicę myjemy, osuszamy
i kroimy w cienkie paski.
Smażymy na rozgrzanym maśle,
mieszając, aż się zrumieni.
Oprószamy solą i pieprzem.
Wyjmujemy.
2.Pieczarki oczyszczamy i kroimy
w plasterki. Cebule obieramy
i kroimy w małą kostkę. Wsypujemy
z pieczarkami na tłuszcz
pozostały po smażeniu mięsa.
Dusimy kilka minut. Wsypujemy
mąkę, mieszamy. Smażymy do
zrumienienia. Mieszając, powoli
wlewamy rosół. Zagotowujemy.
Zdejmujemy z ognia.
3.Wsypujemy mięso i pokrojone
w talarki ogórki. Dodajemy śmietanę
i musztardę. Podgrzewamy,
mieszając (nie gotujemy!). Doprawiamy
solą, cukrem i pieprzem.
Posypujemy natką.
Komentarze