Boeuf Strogonow

  • wyświetlono: 5990 |
  • dodany do książki kucharskiej: 46 |
  • polecenia: 1

Na mniej uroczyste okazje można to danie zrobić ze schabu.

RedakcjaPP
  • Oryginalny autor: Ewa Świerzyńska, Stalowa Wola
  • 110min

Składniki

● 80 dag polędwicy wołowej
● 2 cebule
● łyżka mąki
● 2 łyżki koncentratu pomidorowego
● szkl. śmietany 30-proc.
● łyżka musztardy
● 20 dag pieczarek
● 2 łyżki masła
● cukier
● 1 szkl. bulionu wołowego
● sól, pieprz
● słodka mielona papryka

Sposób przygotowania przepisu:

Boeuf Strogonow

  • 1. 1. Polędwicę kroimy w paski. Oprószamy pieprzem. Cebule kroimy w kostkę, pieczarki w talarki.
  • 2. Masło roztapiamy na patelni. Smażymy mięso, wyjmujemy. Następnie wkładamy cebulę z pieczarkami i odparowujemy. Wkładamy mięso i całość oprószamy mąką. Dodajemy gorący bulion, koncentrat, musztardę i doprawiamy. Dusimy ok. godziny. Zabielamy i dusimy jeszcze ok. 10 minut.
PP_01-2013

Porady

RADY Ewy Świerzyńskiej
Gulasz podaję zazwyczaj z makaronem (najchętniej z rurkami).

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

pieczarkimoj_niedzielny_obiadpolędwica wołowastrogonow

Komentarze

Podobne przepisy

Strogonow

Dodane przez: AnetaJ

Strogonow

Strogonow to pomysł na sycący,...

Strogonow

Dodane przez: Paulina1507

Strogonow

Niezwykle smaczne i pożywne danie.

Strogonow

Dodane przez: Paula25

Strogonow

Strogonow zawsze kojarzył mi się...

Strogonow

Dodane przez: Lidka Bawolska

Strogonow

Strogonow w moim domowym wydaniu....

Strogonow

Dodane przez: ewaeu

Strogonow

Strogonow po mojemu. Można powiedzieć...

strogonow

Dodane przez: Aninka88

STROGONOW

wersja strogonowa po mojemu

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE