Boczek surowy pieczony

4.5 (141 ocen)

  • 1 godz. 20 min

Cóż zachwalać nie będę mimo,że jest pyszny,ale nie dla dbających o linię. Ja uważam ,że plasterek nie zaszkodzi :)

  • 1 godz. 20 min

Składniki:

  • Boczek surowy około 70dkg
    • Przyprawy jak..kminek,wegeta,zioła prowansalskie,majeranek,3 ząbki czosnku pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (141 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Boczek surowy pieczony - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-1flylv1 1. Boczek umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym.Natrzeć wszystkimi przyprawami i dać do lodówki na minimum 2 godz.by zapachy przeszły do mięska.
    Po tym czasie dałam do rondelka,podlałam odrobiną wody i dusiłam około 40min.obracając boczek na drugą stronę.
    Jeśli woda wyparowała to podlewałam odrobiną aż do całkowitego jej wyparowania.
    Obracałam co chwilę ,boczek puścił swój tłuszcz i już smażył się.
    Po kilku minutach był gotowy.
    Najlepiej smakuje świeży jeszcze ciepły i do tego świeżo ukiszony ogóreczek.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować