Karkówka z sosem pieczarkowym

5 (1 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Smaczne danie na świąteczny obiad

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • 1 kg pieczarek, 1 kg karkówki, 2 zupy borowikowe, 1 zupa cebulowa, duża śmietana
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Karkówka z sosem pieczarkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Karkówkę pokroić na kawałki o grubości 3-4 cm i rozbić dłonią, przyprawić. Pieczarki umyć, obrać i pokroić w kostkę. Zupy wymieszać ze śmietaną. Do naczynia żaroodpornego włożyć kotlety obłożyć je pieczarkami i zalać śmietaną wymieszaną z zupami. Zapiekać 70 minut.

Porady

Zupy są w smaku łagodnie więc jeśłi chcemy aby sos był wyrazisty to mocniej przyprawmy mięso. Sos jest tak pyszny że idealnie nadaje się do wykorzystania np do makaronu.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować