Bigosik z pekińską kapustą!!!!

4.5 (165 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Alternatywa dla tradycyjnego bigosu!!!!!!!!Świetne jako gorące danie na każdą uroczystość

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • 2 kapusty pekińskie, 1 kg pieczarek, 1 kg cebuli, 1 kg kiełbaski, 1- 2 sosy meksykańskie, tłuszcz do smażenia, vegeta, pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (165 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Bigosik z pekińską kapustą!!!! - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kiełbaskę kroimy w kostkę i obsmażamy dokładnie z każdej strony na patelni. Cebulę obieramy kroimy w półkrążki i szklimy na patelni. Pieczarki myjemy obieramy i kroimy w grubą kostkę, wrzucamy do garnka i obgotowujemy. Kapustę kroimy w ćwiartki, które następnie dość drobno kroimy. Surową kapustę wrzucamy do dużego garnka, dodajemy pozostałe przygotowane wcześniej składniki, zalewamy sosem meksykańskim i próżymy do miękkości kapusty. Doprawiamy w razie konieczności.Podajemy na gorąco!!!! Smacznego!!!!!!!!

Porady

Im drobniej pokroimy kapustę, tym czas próżenia będzie krótszy.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować