KARKÓWKA W SOSIE PIECZARKOWYM

4.51 (200 ocen)

  • 30 min

PRZEPIS DOSTAŁAM OD SZWAGIERKI, TO JEST JEDNO Z MOICH ULUBIONYCH DAŃ

  • 30 min

Składniki:

  • 1 KG KARKÓWKI
    3 ŚREDNIEJ WIELKOŚCI CEBULE
    50 – 70 DAG PIECZAREK
    1 SOS PIECZARKOWY (NAJLEPIEJ WINIARY)
    1 SZKL WODY
    150 ML ŚMIETANKI 30%
    SÓL, PIEPRZ, EWENTUALNIE MAGII DO SMAKU
Wystaw ocenę:

4.51 (200 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Karkówka w sosie pieczarkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • kaarkówka z pieczarkami przygotowana do pieczenia 1. KARKÓWKĘ POKROIĆ W PLASTRY OK. 1 CM GRUBOŚCI, NATRZEĆ SOLĄ, PIEPRZEM I WSTAWIĆ NA NOC DO LODÓWKI.
    CEBULĘ POKROIĆ W PLASTRY, A PIECZARKI W POŁÓWKI.
    KARKÓWKĘ, CEBULĘ I PIECZARKI UKŁADAĆW NACZNIU ŻAROODPORNYM (OK. 5 LITROWYM) WARSTWAMI NA STOJĄCO.
    ROZROBIĆ SOS GRZYBOWY W 1 SZKL WODY I POLAĆ PRZYGOTOWANE MIĘSO W NACZYNIU.
    PIEC W PIEKARNIKU W TEMP. 180 STOPNI C, PRZEZ 1H 40 MIN.
    PO UPIECZENIU WLAĆ SMIETANĘ 30% I WSZYSTKO WYMIESZAĆ. DO SMAKU MOŻNA DOPRAWIĆ MAGII.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować