Bitowiec

4.5 (178 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Jego smak przypomina mi cudowne chwile.

Składniki:

  • ● 2 puszki słodkiego mleka skondensowanego
    ● 11 paczek herbatników
    ● 2 budynie śmietankowe
    ● 3 szklanki mleka
    ● 2 śnieżki
    ● 400 ml śmietany 18-proc.
    ● 1 margaryna
    ● 1 łyżeczka żelatyny
    ● starta czekolada
Wystaw ocenę:

4.5 (178 ocen)

Zobacz również:

Desery

Bitowiec - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Puszki gotujemy 1,5 godz.
    Otwieramy, gdy przestygną.
  • 2. Budynie gotujemy z mlekiem.
    Gdy ostygną, miksujemy
    z margaryną.
  • 3. śnieżki ubijamy ze śmietaną.
    Dodajemy rozpuszczoną
    w 1/2 szklanki gorącej wody
    i ostudzoną żelatynę.
  • 4. Na dużej blasze układamy:
    herbatniki, masę mleczną,
    herbatniki, budyń, herbatniki,
    masę mleczną, bitą śmietanę.
    Posypujemy czekoladą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mleko

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_04-2008

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

4.2 (354 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Góra lodowa

4.2 (354 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Ciasto góra lodowa

JulkaTomeczek Ciasto dla wielbicieli masy z mleka w proszku 1 godz. 40 min

To może cię zainteresować