Biszkoptowe z czekoladkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.biszkopt-Białka ubić ze szczyptą soli, potem cukrem. Dalej ubijać dodając po żółtku. Przesiewać mąki z proszkiem i już mieszać łopatką. Na koniec dodać sok z cytryny, wymieszać. Wyłożyć na blaszkę 30x40 z papierem do pieczenia.Piec ok.25 min. w 175*.
2.masa-Nad parą w śmietance, rozpuścić czekoladę w kostkach. Ostudzić, od czasu do czasu mieszając. Zmiksować masło,dodając porcjami płynną czekoladę. Wyłożyć na biszkopt, zaraz poukładać czekoladki.
3.krem-Ubić zimną śmietankę, ze Śnieżką. Dalej ubijając, dodawać po łyżce miękkiej masy krówkowej. Krem wyłożyć między czekoladki i rozsmarować.
Komentarze