Biszkopt: 4 jajka
pół szkl. cukru
poł szkl. mąki
pół łyżeczki proszku do piecz.
Masa jabłkowa: 1 kg jabłek
galaretka wiśniowa
odrobina cukru do smaku
Masa różowa: 1/2 l kremówki
galaretka wiśniowa
Pozostałe skł.: paczka biszkoptów okrągłych
paczka delicji
3 galaretki truskawkowe
Biszkopt z masą i delicjami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Białka ubić, dodać cukier, żółtka, na końcu mąkę zmieszaną z proszkiem, piec ok. 15-20 minut w 180 C. pozostawić do wystudzenia.
Rozpuścić galaretki truskawkowe.
Jabłka obrać, zetrzeć na tarce z grubymi oczkami, uprażyć z cukrem, dodać suchą galaretkę wiśniową, wymieszać i chwilę prażyć, pozostawić do ostygnięcia.
Rozpuścić galaretkę wisniową w pół szkl. gorącej wody, wystudzona zmiksować z kremówką, wstawić na chwilę do lodówki.
Na biszkopt wyłożyć masę jabłkową, na to biszkopty
Komentarze