Biszkopt z masą i delicjami

4.5 (157 ocen)

  • 20 min

Pyszne ciacho

  • 20 min

Składniki:

  • Biszkopt: 4 jajka
    pół szkl. cukru
    poł szkl. mąki
    pół łyżeczki proszku do piecz.
    Masa jabłkowa: 1 kg jabłek
    galaretka wiśniowa
    odrobina cukru do smaku
    Masa różowa: 1/2 l kremówki
    galaretka wiśniowa
    Pozostałe skł.: paczka biszkoptów okrągłych
    paczka delicji
    3 galaretki truskawkowe
Wystaw ocenę:

4.5 (157 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Biszkopty Galaretki

Biszkopt z masą i delicjami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Biszkopt z masą i delicjami 1. Białka ubić, dodać cukier, żółtka, na końcu mąkę zmieszaną z proszkiem, piec ok. 15-20 minut w 180 C. pozostawić do wystudzenia.
    Rozpuścić galaretki truskawkowe.
    Jabłka obrać, zetrzeć na tarce z grubymi oczkami, uprażyć z cukrem, dodać suchą galaretkę wiśniową, wymieszać i chwilę prażyć, pozostawić do ostygnięcia.
    Rozpuścić galaretkę wisniową w pół szkl. gorącej wody, wystudzona zmiksować z kremówką, wstawić na chwilę do lodówki.
    Na biszkopt wyłożyć masę jabłkową, na to biszkopty
  • Biszkopt z masą i delicjami 2. następnie wyłożyć różową masę i ułożyć delicje
  • Biszkopt z masą i delicjami 3. zalać tężejącą galaretką i schłodzić
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biszkopty Delicje Galaretka Masa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować