biszkopt rzucany....

4.76 (210 ocen)

Opublikowany w Magazynie

super biszkopt robiłam go zawsze i nie ma takiej opcji żeby sie nie udał.

Składniki:

  • 5 jajek
    3/4 szklanki cukru
    3/4 szklanki mąki pszennej
    1/4 szklanki mąki ziemniaczanej
Wystaw ocenę:

4.76 (210 ocen)

Zobacz również:

Torty Desery Biszkopty

Biszkopt rzucany.... - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białka oddzielamy od żółtek, ubijamy na sztywną pianę. Pod koniec ubijania stopniowo dodajemy cukier, dalej ubijając. Dodajemy po kolei żółtka, nadal ubijając.
  • 2. Mąki należy wymieszać, przesiać i delikatnie wmieszać do ciasta ja to robię łyżką.
  • 3. Tortownicę o średnicy 22 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Boków formy niczym nie smarujemy, papierem wykładamy tylko dno. Wykładamy ciasto. Piec w temperaturze 160 - 170ºC około 30 - 40 minut (lub dłużej, do tzw. suchego patyczka).
  • 4. Gorące ciasto wyjąć z piekarnika, z wysokości około 60 cm opuścić je (w formie) na podłogę. Odstawić do uchylonego piekarnika do ostygnięcia. Boki biszkoptu oddzielamy nozem od formy kiedy ciasto będzie całkowicie wystudzone ...
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biszkopty

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

KHWS_02-2015

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować