Bigosik z kapusty włoskiej z cukinią,pomidorkami i kurczakiem

0 (0 ocen)

Pyszny, lekki bigosik z dodatkiem pysznej cukinii i aromatycznych pomidorków.

Składniki:

  • ćwiartka kapusty włoskiej lub kilka liści
    1 mała cukinia
    kilka pomidorków koktajlowych
    1 mała marchewka
    1 pierś z kurczaka
    1 cebula
    pęczek koperku
    1 łyżeczka koncentratu pomidorowego
    sól,pieprz,przyprawa uniwersalna
    olej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Bigos

Bigosik z kapusty włoskiej z cukinią,pomidorkami i kurczakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • bigosik 1. Kapustę pokroić na paski. Wrzucić do garnka, zalać wodą (ok. 50 ml) ,gotować na małym ogniu.
    Cukinię umyć , pokroić w kostkę,nasolić i odstawić na kilka minut, aby zmiękła.
    Pomidorki naciąć, sparzyć wrzątkiem i obrać.Dodać do kapusty.
    Marchewkę umyć,obrać i pokroić w plasterki. Dodać do kapusty.
    Pierś z kurczaka oczyścić i pokroić w kostkę. Podsmażyć na rozgrzanym oleju.Dodać do garnka.
    Cebulę umyć, obrać i pokroić w drobną kostkę. Podsmażyć na oleju po kurczaka.
    Dodać cukinię i chwilę smażyć. Wszystko przełożyć do garnka z kapustą.
    Koperek posiekać i wrzucić do bigosu.
    Wszystko dusić około 30 min.

Porady

Można dodać pomidory z puszki,jeśli nie macie świeżych.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia Kapusta Kurczak Pomidor

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Boże narodzenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować