Bigos z włoskiej kapusty

4.47 (208 ocen)

  • 60 min

Oj marzył mi się taki bigos z młodej kapusty. Niestety cenowo bym chyba popłynęła, bo małe główki u mnie po siedem złotych, a z jednej bym bigosu nie zrobiła. Dlatego mój wybór padł na włoską. I to był strzał w dziesiątkę. Skoro nam smakował to i Wy go polubicie.

  • 60 min

Składniki:

  • * duża główka kapusty włoskiej
    * 500 g żeberek wieprzowych
    * 3 kiełbasy - u mnie śląska
    * mały koncentrat pomidorowy
    * listek laurowy, ziele angielskie
    * sól, pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

4.47 (208 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Bigos

Bigos z włoskiej kapusty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żeberka zagotować, dodać stopniowo poszatkowaną kapustę i dusić do miękkości razem z liściem i zielem, Oddzielić mięso od kości, pokroić na mniejsze kawałki. Dodać do kapusty, przyprawić do smaku. Całość połączyć z koncentratem pomidorowym. Kiełbasę pokroić w pół plasterki, przesmażyć i dodać do bigosu, zagotować. Podawać gorący z chlebem bądź ziemniakami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować