Bigos z klopsikami

0 (0 ocen)

Tradycyjna odmiana

Składniki:

  • Składniki :

    300g mięsa mielonego wieprzowego,
    pieprz,
    sól,
    majeranek,
    1 mała biała kapusta,
    2 łyżki koncentratu pomidorowego,
    1 puszka pomidorów krojonych w zalewie,
    ziele angielskie,
    liść laurowy,
    1 cebula,
    olej,
    bulion.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Klops Bigos

Bigos z klopsikami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotowanie :

    Mięso przełóż do miski. Wsyp sól, pieprz i majeranek. Połącz składniki. Na patelni rozgrzej olej. Uformuj niewielkie pulpeciki i usmaż. Cebulkę posiekaj drobno i podsmaż na patelni z niewielką ilością tłuszczu. Kapustę posiekaj drobno.Przełóż do rondelka lub garnka. Wlej niewielką ilość wody. Dodaj przyprawy, pomidory w puszce, koncentrat. Gotuj parę minut. Wrzuć wcześniej przygotowane pulpety. Wlej bulion. Duś całość około 20-25 minut. Dopraw do smaku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować