Biała kiełbasa zapiekana

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

szybki obiadek

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 opakowanie białej kiełbaski
    4 cebule
    kilka ziemniaków
    zioła prowansalskie
    wegeta
    pieprz kolorowy
    czosnek granulowany
    majeranek
    1 szklanka bulionu drobiowego.
    gdy mamy dodać kilka suszonych grzybków
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Biała kiełbasa zapiekana - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Biała kiełbasa zapiekana 1. Cebulę pokroić w krążki.
    Ziemniaki obrane, przekroić na pół/malutkich nie trzeba kroić/,obgotować al’dente w wodzie z dodatkiem odrobiny masła i soli, odcedzić.
    Na dno naczynia ułożyć trochę cebuli, suszone grzybki, na tym ułożyć kiełbasę/nakłuć w kilku miejscach/.
    Dookoła obłożyć ziemniakami, na wierzch wyłożyć resztę cebuli .Wlać też bulion.
    Całość oprószyć ziołami prowansalskimi, wegetą, pieprzem kolorowym, można dodać troszeczkę suszonych płatków czerwonej papryki, tym razem je pominęłam
    Piec ok. 1 godziny w 180 st. W trakcie pieczenia polewać potrawę.
    Pod koniec oprószyć czosnkiem granulowanym i sporą ilością majeranku.
    Podać z dowolną sałatką lub ogórkiem kiszonym .
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biała kiełbasa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować