ZAPIEKANA BIAŁA KIEŁBASA MIODOWO-MUSZTARDOWA

4.5 (156 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Aromatyczna, szybka do przygotowania, pyszna

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • biała kiełbasa parzona
    ziele angielskie - 5 sztuk
    majeranek - 2 łyżki
    pieprz ziarna - 6 ziarenek
    liść laurowy - 3 listki
    1 cebula
    sól ok. łyżki
    2 łyżki miodu
    3 łyżki musztardy miodowej
Wystaw ocenę:

4.5 (156 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Zapiekana biała kiełbasa miodowo-musztardowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kiełbasę wkładamy do gorącej wody z przyprawami i cebulą. Gotujemy ok 8 minut.Po tym czasie wyjmujemy, nacinamy, układamy w naczyniu żaroodpornym. Miód mieszamy z musztardą, cienko smarujemy kiełbaski, zapiekamy na rumiano. Kiełbaska wychodzi pachnąca i baaardzo smaczna.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biała kiełbasa Miód Musztarda

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Wielkanoc Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować