Bayerischer Apfel-Käse-Kuchen

0 (0 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Bawarskie ciasto serowo-jabłkowe - wyjątkowe połączenie smaków. Wybornie smakuje zarówno na ciepło, jak i przestudzone.

  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • - masło: 120 gramów
    - cukier: 2 łyżki
    - mielone migdały: 50 gramów
    - mąka: 150 gramów
    - żółtko: 1 sztuka

    - serek śmietankowy: 250 gramów
    - jaja: 2 sztuki
    - cukier: 3 łyżki
    - budyń lub maka ziemniaczana: 1 łyżeczka

    - jabłka kwaskowe: 4 sztuki
    - cukier: 3 łyżki
    - cynamon: 1 łyżeczka
    - migdały płatki: 50 gramów
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Bayerischer apfel-käse-kuchen - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło posiekać z mąką i migdałami, cukier, żółtko, wyrobić ciasto, uformować kulę, owinąć folią i włożyć do lodówki na 30minut. Ciasto rozwałkować, wyłożyć nim dno i boki formy na tartę (24cm). Podpiec około 10 minut, wyjąć z piekarnika, przestudzić.
  • 2. Ser utrzeć z cukrem, jajami i budyniem na gładką masę, wyłożyć na podpieczony spod.
  • 3. Jabłka obrać, pokroić w plasterki, wymieszać z cukrem i cynamonem, plasterki poukładać na masie serowej. Posypać płatkami migdałowymi.
  • 4. Wstawić do nagrzanego piekarnika, piec 45-55 minut w temp. 170stC.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jabłka Migdały Serek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Na zimno Na zimno

Podobne przepisy

4.47 (168 ocen)

Szybkie ciasto cappucino

To może cię zainteresować