bawole oczko

4.5 (198 ocen)

uwaga rozpływają się w ustach :)

Składniki:

  • 2 żółtka
    20dag margaryny
    3 łyżki pudru
    1 szk i 1 łyzka mąki pszennej
    1 czubata łyżka mąki ziemniaczanej

    marmolada twarda
Wystaw ocenę:

4.5 (198 ocen)

Zobacz również:

Desery

Bawole oczko - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. margarynę utrzeć z pudrem, dodać żółtka i wsypać mąki, wyrobić mikserem, masa będzie gęsta, dłońmi formować kulki i spłaszczać je, ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, w każdym ciastku na środku zrobić wgłębienie palcem i tam za pomocą rękawa cukierniczego wkładać nadzienie, piec w 180 st ok 20 min do lekkiego zrumienienia

Porady

można posypać pudrem po ostudzeniu

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować