Bärchen - kekse - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Make zmieszac z proszkiem do pieczenia. Maslo pokrojone na kawalki, jajko, cukier, cukier waniliowy zagniesc na gladkie ciasto. Podzielic na dwie czesci, do jednej dodac kakao i lyzke mleka. Oba ciasta zawinac w folie i schlodzic w lodowce ok. 30 min. Rozwalkowac ciasta na grubosc ok. 3 mm i wykrajac: z ciemnego ciasta 8 krazkow o srednicy 8cm i 24 krazki o srednicy 4 cm. Z krazkow ulozyc mordki miskow, jak na zdjeciu. Uszka i mordki lepiej sie trzymaja posmarowane bialkiem. Piec w nagrzanym piekarniku 175- 200 stopni okolo 12 minut. Po upieczeniu z roztopionej kuwertury zrobic oczy i buzki. Ja zrobilam mniejsze krazki, miskow wyszlo wiecej, a zamiast kuwertury uzylam kolorowego lukru.
Komentarze