Bärchen - Kekse

0 (0 ocen)

  • Dla 8 osób
  • Łatwy

sa po prostu slodkie, a dzieci je uwielbiaja!

  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - mąka: 250 gramów
    - proszek do pieczenia: 1 łyżeczka
    - maslo: 125 gramów
    - Jajko: 1 sztuka
    - cukier: 50 gramów
    - cukier waniliowy: 1 sztuka
    - kakao: 2 łyżki
    - mleko: 1 łyżka
    - biala kuwertura: 30 gramów
    - ciemna kuwertura: 30 gramów
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Bärchen - kekse - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Make zmieszac z proszkiem do pieczenia. Maslo pokrojone na kawalki, jajko, cukier, cukier waniliowy zagniesc na gladkie ciasto. Podzielic na dwie czesci, do jednej dodac kakao i lyzke mleka. Oba ciasta zawinac w folie i schlodzic w lodowce ok. 30 min. Rozwalkowac ciasta na grubosc ok. 3 mm i wykrajac: z ciemnego ciasta 8 krazkow o srednicy 8cm i 24 krazki o srednicy 4 cm. Z krazkow ulozyc mordki miskow, jak na zdjeciu. Uszka i mordki lepiej sie trzymaja posmarowane bialkiem. Piec w nagrzanym piekarniku 175- 200 stopni okolo 12 minut. Po upieczeniu z roztopionej kuwertury zrobic oczy i buzki. Ja zrobilam mniejsze krazki, miskow wyszlo wiecej, a zamiast kuwertury uzylam kolorowego lukru.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Boże narodzenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować