Babka tiramisu (z likierem)

0 (0 ocen)

Szybszej babki w przygotowaniu nie znam. Jest wilgotna, puszysta i obłędnie smakuje z likierem o smaku tiramisu.

Składniki:

  • 4 jajka
    1 szklanka cukru
    250 ml oleju rzepakowego
    ¾ szklanki likieru o smaku tiramisu
    1 ¾ szklanki mąki tortowej
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Babki Desery Likiery

Babka tiramisu (z likierem) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka miksujemy na puszystą masę. Stopniowo dosypujemy cukier. Gdy się połączą wlewamy olej. Miksujemy na wolnych obrotach. Następnie dolewamy likier i ponownie miksujemy do połączenia się składników. Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia. Partiami dosypujemy do masy, miksujemy na wolnych obrotach do uzyskania gładkiego ciasta. Formę do babki smarujemy masłem. Wylewamy gotową masę. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 170*C. Pieczemy przez 50 minut. Wyjmujemy z piekarnika, studzimy. Odwracamy na talerz. Obsypujemy cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Likier

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować